Pages

Subscribe:
28 Ekim 2011 Cuma

Adidas

Adidas dünyanın en büyük spor eşyası üreticilerindendir. Adidas, adını kurucusu olan Adolf Dassler'dan almıştır. [Adolf (Adi) Dassler]

Adidas 1920 yılında Nürnberg'de (Almanya) kuruldu. Puma firmasının kurucusu ve aynı zamanda abisi olan  Rudolph Dassler ile birlikte ayakkabı üretimine başladı. 2005 yılında en büyük rakibi,İngiliz firması olan Reebok'u satın aldı ve 2006'da NBA resmi formalarını üretmeye başladı. Adidas'ın günümüzde spor eşyası olarak; eşofmanlar, spor ayakkabıları ve bileklik üretimi vardır. Bunun yanı sıra kişisel bakım ürünleri (deodoant) üretimi de bulunmaktadır.

Adidas, ürünlerinde sıklıkla birbirine paralel üç çizgiyi kullanır. Ve bu çizgiler, genelde onu sahtelerinden ayırt etmek için kullanılır.

Tarihçe
Adolf Dassler, I.Dünya Savaşı'ndan dönüşünden sonra annesinin mutfağında kendi spor ayakkabılarını üretmeye başladı. Daha sonra Rudi Dassler, Dassler Kardeşler Ayakkabı Firması'nı kurdu ve 2.Dünya Savaşı'ndan önce bu ayakkabılar 200.000'e yakın satıldı. Buna rağmen Rudi daha sonraları Puma firmasını, Adolf ise Adidas fimasını kurdu.

Şirket resmi olarak 18 Ağustos 1949'da adidas AG olarak kaydettirildi.


0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bilgilerin doğrulu kesin değildir. Bütün içeriklerimiz doğru olarak yazılmaya çalışılmaktadır. Yayınlanan bütün yazılarda, yazım ve bilgi yanlışlıkları olabilir. Bundan sitemiz sorumlu değildir.