Pages

Subscribe:
27 Ekim 2011 Perşembe

Japon Balığı Beslemek

Japon balıklarını beslerken öncelikle onları küçük fanuslarda ve tek başlarına beslemeye çalışmayınız. Ayrıca bir japon balığı alırken de dikkat etmeniz gereken bazı özeller vardır. Japon balıkları bildiğiniz gibi parlak turuncu renkte olan balıklardır. Fakat bu balıklar çeşitli deri hastalıklarına yakalandıklarında veya derilerinde yara çıktığında sahip oldukları turuncu renkte bazı siyahlıklar ya da küçük beyazlıklar ortaya çıkar. Bu da onların hastalıklı olduğunu gösterir.

Akvaryum
Balığınızı aldıktan sonra onu bir fanusta beslemey çalışmayın. Bu durum şuna benzetilmelidir. Kendinizi küçük bir odaya ve hatta sadece içine girebileceğiniz bir kutuya hapsedilmiş olarak düşünün. En fazla 1-2 saat hayatta kalırsınız sonra bu durum ölüme kadar gidebilir. Balıklar için de hava, su demek. Eğer az suyun içinde yaşatılmaya çalışılırlarsa kısa bir süre sonra öleceklerdir. Bu yüzden onları bir akvaryumda besleyiniz. Akvaryumda biraz daha fazla ve çok  sağlıklı balıklar yetiştirebilirsiniz.


Akvaryumunuzun temizliğine çok dikkat edin. Mesela akvaryumun iç yüzeyinde küçük bir çizik bile olmamalı. Bu durum orada defoların ve parazitlerin birikmesine ve balığınıza zarar vermesine yol açar. Ayrıca akvaryumda mutlaka bir süngerli filtre(süzeç), ısıtıcı ve oksijen tüpü olması gerekir. Böylelikle balığınızın suyunu hergün değiştirmekten kurtulacaksınız ve balığınızın yaşaması için daha temiz ve oksijen bakımından zengin bir ortam sağlamış olacaksınız.

Ve akvaryumda çok fazla süs bulundurmaktan kaçının. Bu balığın, onlardan korkmasına ve yaşam alanını daraltmasına yol açacaktır. Akvaryumu gün içerisinde güneş alan bir yere yerleştiriniz. Bu, güneş alan bölgede yosun oluşumuna yol açacak. Böylelikle balığınız oluşan yosunları yiyecek ve daha sağlıklı olacak. :)

Beslenme
Balığınıza gün içerisinde, sabah ve akşam olmak üzere toplam iki kez yem atın. Bu onlara yetecektir. Balığınızın yemleri büyük olmamalı ve yemleri teker teker atılmamalıdır. Bunun yerine toz halinde ya da ufalanabilir yemler tercih edin. Yemleri alırken lütfen içeriğine dikkat edin. Yemlerin büyük bölümünü proteğinler oluşturmamalıdır. Çünkü proteğin balıklarda doğrudan yağa dönüşür ve kilo almasına yol açar. Vücutlarında fazla biriken yağ zamanla kalplerine baskı yapmaya başlayacaktır.

İşte sağlıklı bir japon balığı

1 yorum:

NeOldu dedi ki...

İnternet üzerinden aranma hacmi çok japon balığı yemi doğru bilgi verdiğiniz için teşekkürler

Yorum Gönder

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bilgilerin doğrulu kesin değildir. Bütün içeriklerimiz doğru olarak yazılmaya çalışılmaktadır. Yayınlanan bütün yazılarda, yazım ve bilgi yanlışlıkları olabilir. Bundan sitemiz sorumlu değildir.