Pages

Subscribe:
1 Kasım 2011 Salı

Harry Potter Serisi (Film)

Harry Potter isimli  film serisi J.K. Rowling'in aynı adı taşıyan yedi kitabından filme uyarlanarak çakilmiştir. Serinin her filmi büyük bir ilgi odağı olmuştur ve tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştur. Serinin sekiz adet filmi vardır. (Harry potter ve felsefe taşı, Harry potter ve sırlar odası, Harry potter ve azkaban tutsağı, Harry potter ve ateş kadehi, Harry potter ve zümrüdüanka yoldaşlığı, Harry potter ve melez prens, Harry potter ve ölüm yadigarları bölüm 1, Harry potter ve ölüm yadigarları bölüm2)

Serinin son filmi olması beklenen Harry potter ve ölüm yadigarları çok uzun olduğundan iki parça halinde yayınlanması kararı alınmıştır.

Konu
Voldemort isimli büyücü safkan bir büyücü oluğunu ileri sürmektedir ve kendini Slyterin'in Varisi olarak ilan etmiştir. Fakat büyücüler dünyasında safkan olmayan bir sürü melez büyücü vardır. Voldemort bu büyücleri öldürmek ister. Melezlerden ve muggle'lardan nefret etmektedir. Bütün melezleri yok etmek ve Hogwarts adındaki büyücülük okuluna melez öğrencilerin seçilmemesini sağlamak istemektedir. Bu istek karşısında çıkan herkesi öldürmüştür. Büyücülük dünyasının en güçlü büyücüsü olmasına rağmen tek korktuğu büyücü, Hogwarts müdürü Dumbledore'dur. Voldemort yanlıları kendilerine Ölüm Yiyen demektedirler ve Dumbledore bu birliğe karşı Zümrüdüanka Yoldaşlığı isimi birliği kurmuştur.


Lilly ve James Potter, Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyelerindendir. Voldemort bu iki kişiyi ve ve henüz bir yaşındaki oğulları harry Potter'ı öldürmek ister. Fakat Lilly, Voldemort ve Harry arasında kaldır. Lilly ölür ve onun sevgisi Harry'yi kurtarır. Voldemort'un yaptığı ölümcül lanet, Harry'nin alnından geri seker ve Voldemort'a gelir. Voldemort ölmez ama uzun bir süre büyücülük dünyasına zarar veremez. Bu yüzden Harry henüz bir yaşındayken kısa süre sonra bütün büyücüler arasında ünlü olur.

Buna rağmen Harry, 11 yaşına kadar büyücü olduğunu bilmez. Ama hiç başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na kabul edilmiştir. Okula başladığı ilk yıldan itibaren yaptıklarıyla da adından söz ettirir. Sekiz bölüm boyunca Voldemort Harry'i arar ve onu öldürmek ister.






0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bilgilerin doğrulu kesin değildir. Bütün içeriklerimiz doğru olarak yazılmaya çalışılmaktadır. Yayınlanan bütün yazılarda, yazım ve bilgi yanlışlıkları olabilir. Bundan sitemiz sorumlu değildir.