Pages

Subscribe:
2 Kasım 2011 Çarşamba

Johnny Depp

Uzun adı, John Christopher Depp. 1963 yılında Amerika'da doğmuştur. Amerikalıdır. oyuncu, senarist, yönetmen, yapımcı, müzisyendir.

Oynadığı Karayip Korsanları isimli film serisiyle büyük bir beğeni toplamış ve ünlenmiştir. Resmi araştırmalara göre Dünya üzerinde en çok hayrana sahip oyuncudur. Oynadığı Karayip Korsanları Gizemleri Denizlerde isimli filmden 55 milyon dolarak alarak bir film için en çok ücreti alan oyuncu olmuştur. Ve son on yılda en çok kazanan oyuncu olmuştur. Dünya'da yapılan En yakışıklı erkek benzeri listelerde, yaşına rağmen hep üst sıralarda yer alır.

Hayatı
Gençlik Yılları
12 yaşında annesinin kendisine aldığı gitarla müziğe başladı. 15 yaşında geldiğinde ise bir rock yıldızı olmak hayali ile okulu bıraktı. Annesi ve babası o yıllarda boşanmıştı. Sonradan adı Six Gun Method olarak değişen The Kids isimli müzik grubuyla çalmaya başladı. Fakat evliliği ile ilgili sorunlar çıkmaya başlayınca grup dağlmıdı. Lori Anne Allisonile 24 Aralık 1983'te evlendi. Los Angeles, Kaliforniya'da eşinin yardımıyla Nicolas Cage ile tanıştı ve ilk filmi A Nightmare On Elm Street'de 1984 yılında oynama şansı buldu. 7 Mart 1986 yılında ise Lori Anne Allison'dan boşandı.



Özel Hayatı
İlk evliliğinden sonra Kate Moss ve Winona Rydergibi ünlü isimlerle beraber olmuştur. Sevgilisi Winona Forever'nın adını koluna dövme olarak yaptıran sanatçı dövmeyi ayrıldıklarında "sonsuza kadar şarapçı" anlamına gelen "Wino Forever" haline getirdi.

Notlar
People Dergisi tarafından 2003 Ve 2009 yıllarında Yaşayan En Seksi Erkek Seçilmiştir.
2007 yılında EW sitesinin yaptığı Hollywood'un en yakışıklı 50 insanı arasında 1. olmuştur.
Forbes Dergisinin 2007 yılında yaptığı araştırmaya göre 2006 yılınında aktörün serveti yaklaşık 92 Milyon$ olduğunu belirtmiştir.
Empire dergisinin 2010'da yaptığı araştırmada Johnny Depp, dünya çapında en fazla hayran kitlesine sahip aktör seçilmiştir.Araştırmaya göre hayran kitlesi dünyada 1 Milyarı geçmiştir.
Sweeney Todd: Fleet Sokağı'nın Şeytan Berberi isimli film sanatçıyı Film Akademi Ödülleri'nde Yılın En İyi Erkek Oyuncusu kategorisinde aday yapmıştır.

Kariyeri
1986 yılında Oliver Stone'un Platoon filminde ufak bir rol almasının ardından 1987 yılında 21 Jump Street adlı diziye başladı. Dizi başarı kazanmıştı ancak Depp'in istediği şey bu değildi.

Tim Burton ile tanışması Depp'in hayatında önemli bir dönüm noktası olmuştur. Burton'un yönetmenliğini yaptığı birçok filmde oynamış ve bu sayede büyük bir ün kazanmıştır.
Oynadığı Filmler
1990 yılı Makas Eller filminde başrol oynadı.
1994 yılı Ed Wood filminde başrol oynadı.
1995 yılı Dead Man filminde başrol oynadı.
1999 yılı Hayalet Suvari filminde başrol oynadı.
2005 yılı  Charlie'nin Çikolata Fabrikası ve Corpse Bride
2003 yılı Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti
2007 yılı Sweeney Todd: Fleet Sokağı'nın Şeytan Berberi. 
2010 yılı Alis Harikalar Diyarında filminde beraber çalışmışlardır.
2012 yılı vizyone girecek Dark Shadows adlı projede bir kez daha bir araya gelecekler.

Oyuncu Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti isimli filmle başarılı olmuş ve bu film sayesinde 2003 yılında Akademi Ödülleri'nde En iyi Erkek Oyuncu ödülüne aday olmuştur. Filmdeki Jack Sparrow rolü önce yapımcılar tarafından beğenilmemiştir; ancak film yayınlandıktan sonra film bu karakterin üstünde yükselmiştir. Serinin devam filmleri olan Ölü Adamın Sandığı (2006), Dünya'nın Sonu (2007) ve Gizemli Denizlerde (2011)'de birçok rekor kırmıştır.

Ayrıca oyuncu Alice harikalar Diyarında ve Charlie'nin Çikolata Fabrikası gibi fantastik filmlerde de başrol oynamıştır. Bu filmler de sanatçının kariyerini etkilemiştir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bilgilerin doğrulu kesin değildir. Bütün içeriklerimiz doğru olarak yazılmaya çalışılmaktadır. Yayınlanan bütün yazılarda, yazım ve bilgi yanlışlıkları olabilir. Bundan sitemiz sorumlu değildir.