Pages

Subscribe:
29 Ekim 2011 Cumartesi

Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk, 1881,Selanik'te doğmuş ve 10Kasım 1938, İsatnbul'da vefat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olan siyasetçi ve  mareşaldir. 1919 yılında başlattığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'nin önderliğini yapmış; daha sonra, modern Türkiye'yi oluşturan devrim ve reformları gerçekleştirmiştir.  Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurmuş ve ilk başkanlığını yapmıştır. Hayvan ve doğa sevgisi, vatan ve millet sevgisi, insan sevgisi oldukça gelişmiş birisi olmasıyla da tanınır. 1921 tarihli Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra "Gazi" unvanını almış ve mareşalliğe yükselmiştir. Ayrıca soyadı olan Atatürk, yaptıklarından dolayı TBMM tarafından verilmiştir. Vefatına kadar 4 kez cumhurbaşkanı seçilen Atatürk bu görevi en fazla yapan kişidir.

Notlar
UNESCO 1981 yılında Atatürk'ün 100. Doğum günü nedeniyle o yılı "Atatürk Yılı" olarak ilan etmiştir.





NOT: Bu yazı sürekli olarak geliştirilecektir. Yazıya Atatürk'ün; hayatı, çocukluk dönemi, eğitim hayatı, siyasi hayatı ve yaptıkları gibi çok sayıda bilgi eklenecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bilgilerin doğrulu kesin değildir. Bütün içeriklerimiz doğru olarak yazılmaya çalışılmaktadır. Yayınlanan bütün yazılarda, yazım ve bilgi yanlışlıkları olabilir. Bundan sitemiz sorumlu değildir.