Pages

Subscribe:
28 Ekim 2011 Cuma

Harvard Üniversitesi

 Harvard üniversitesi 1636 yılında Amerika'nın Massachusetts eyaletinin Boston şehrinin Cambridge mahallesinde kurulmuştur. Dünya'nın en eski üniversitelerinden olan bu yapı aynı zamanda dünyanın en iyi üniversitesi diye bilinir.

Tarihçe
Harvard Üniversitesi 1636 yılında Amerika'da kurulmuştur. İlk adı YeniKolej olan bu okul, 1639 yılında yöneticisi öldükten Harvard Koleji olarak değiştirilmiştir. (İlk yöneticisi John Harvard idi) İlk yöneticisi olan John Harvard'ın adını almasının sebebi ise, Harvard'ın bu üniversiteye 400'e yakın kitap ve birkaç yüz pound bırakmasıdır. 

Charles William Eliot, 1869-1909 yıllarında Öğrenci Seçme Dizgisini(sistemini) hazırlar. Böylelikle öğrencilerin seçilimi ve derslerin işlenişi bugünkü şeklini alır. Bu yüzden bu yıllar okulun yenilenme yılları olarak kabul edilir. Aynı dizgi(sistem) kendisinden sonra açılan bütün Amerikan üniversitelerinde uygulanmaya başlar.



John Harvard'ın bıraktığı  400 kitap ile oluşturulan kütüphanede bugün 15 milyonun üzerinde kitap vardır. Bu da onu dünyanın en büyük kütüphanesi yapar. Her yıl dünya çapında SAT puanları en yüksek okul olup ders dışı aktiviteleri en fazla olan öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca 2008 yılında ABD Başkanı seçilen Barack Obama ve Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg'de bu okulda okumuşlardır.

SAT nedir?
SAT, Amerika'daki üniversitelerde yabancı okullardan gelen öğrencilerin kayıtlarının yapılmasını sağlayan bir sınavdır. Bu sınavları geçen öğrenciler aldıkları puanların yettiği üniversitelere gidebilirler. Açılımı "Scholastic Aptitude Test" ya da Türkçe: Eğitim Yetenek Testidir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bilgilerin doğrulu kesin değildir. Bütün içeriklerimiz doğru olarak yazılmaya çalışılmaktadır. Yayınlanan bütün yazılarda, yazım ve bilgi yanlışlıkları olabilir. Bundan sitemiz sorumlu değildir.