Pages

Subscribe:
19 Ekim 2011 Çarşamba

Mark Zuckerbeg

Mark Elliot Zuckerberg 14 Mayıs 1984, New York doğumlu sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Amerikalı girişimcidir.


Zuckerberg 2004 yılında Harvard Üniversitesi'nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO'su olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook'u kurarak dünyanın şuanki en genç zengini olmasıyla tanınıyor. 2011 itibariyle kişisel serveti $ 13.5 milyar Amerikan dolarıdır. 2010 yılında ise TIME dergisince Yılın Adamı seçilmiştir. (kaynak: vikipedi)

Biyografi

14 Mayıs 1984, New York'ta diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor olan bir anne olan Karen'in tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. Yahudi olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır.






ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard'a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Hardvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğraflara erişebilmek için okulun resmi internet sitesinin veri tabanına ihtiyaç vardı. Bu yüzden okulunun sitesini heykledi ve disiplin cezası aldı. Disiplin cezası aldığı için okulu bırakan Zuckerberg öğrencileri bir başka internet sitesi üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan facebook.com'u kurdu. Bu site sayesinde dünyanın 35. zengini oldu.


0 yorum:

Yorum Gönder

Dikkat: Sitemizde yayınlanan bilgilerin doğrulu kesin değildir. Bütün içeriklerimiz doğru olarak yazılmaya çalışılmaktadır. Yayınlanan bütün yazılarda, yazım ve bilgi yanlışlıkları olabilir. Bundan sitemiz sorumlu değildir.